dijous, 22 d’octubre del 2009

Els peixos anglesos es mosseguen tots la cua

El company de pis està experimentant l'absurditat de la burocràcia anglesa. Quan jo li explicava les meves aventures a l'hora de matricular-me i obtenir el meu carnet d'estudiant, gairebé no s'ho creia, perquè a ell les coses li havien anat força fluïdes. Però... sempre hi ha un primer cop per a tot.

Fa dues setmanes va anar a una botiga de mòbils i va dir que volia donar d'alta un contracte. Li van demanar un compte bancari, i com que encara no en tenia cap, va anar a un banc (dels més grans d'aquí, seria, per fer-vos una idea, com anar a La Caixa) i va donar d'alta un compte i una targeta de dèbit. Li van dir que trigaria un parell de dies a rebre la targeta i el pin per correu. Amb el contracte del compte bancari va tornar a la botiga de mòbils. Allà el va atendre una altra persona, evidentment, i li va dir que necessitava la targeta i el pin per poder-se donar d'alta un contracte de mòbil. Molt bé, tan sols calia esperar.

I va esperar.

I esperar.

Una setmana després, tenia a les seves mans 2 targetes (per un error del banc, sembla ser), però cap pin. Amb les dues targetes va anar al banc per demanar el pin, i allà li van dir que no podien ajudar-lo, que l'emissió del pin no depèn de l'oficina, que és un tràmit centralitzat, que li arribaria per correu, i que calia que esperés. Això, o tornar-lo a demanar, però és clar, corria el risc que si arribava el primer pin, no fos vàlid perquè quedava anul·lat per l'emissió del segon.

Per tant, va esperar.

I esperar.

Avui li ha arribat una carta que tenia tota la pinta de contenir un pin. Li he enviat un e-mail: "¡¡Ja tens aquí el pin!!" Tot content ha tornat correns de la facultat i se n'ha anat, amb el pin, cap a la botiga de mòbils. Però el pin no ha funcionat. Ha anat cap al banc, on li han dit que el pin que ha rebut no és el de la targeta, sinó el d'accés a Internet. I per acabar-ho de fer absurd del tot, li han dit que com que fa dues setmanes que té un compte obert i no hi ha fet cap operació, li tancaran el compte. Ell s'ha mossegat la llengua (els americans sempre estan amb el "fuck" a la boca) i li ha dit al del banc que no podia fer cap moviment si no li donaven el pin, per tant, no era pas culpa seva que el compte no tingués moviments. ¿Resposta dels del banc? Premi per qui l'encerti.